Известие

Collapse
No announcement yet.

болт горен носач - развиване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• болт горен носач - развиване

значи имам следниа проблем искам да сменям горните носачи обаче един болт ми се опьва и немога да го отвиа какво ли непробвах и нестава прьсках нагрявах всичко кажете ми даите ми някьв сьвет как мога да го разви[COLOR="Red"]а[/

Хайде да обърнеш малко внимание на правописа!
    Last edited by търтей; d.m.y г., 21:53.
    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD, 2001
    Alfa Romeo 159, 1,9 JTDM 2007

Първоначално публикувано от mariyan88 Покажи съобщение
    значи имам следниа проблем искам да сменям горните носачи обаче един болт ми се опьва и немога да го отвиа какво ли непробвах и нестава прьсках нагрявах всичко кажете ми даите ми някьв сьвет как мога да го развиа?
    Опитай да развиеш гайката колега. Не болта. Болта ще мръдне много трудно. Докато напъваш гайката с едно чукче почуквай по корпуса.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

С тоя помиарски шестограм няма да стане,намери някъв истински инструмент.Не мъчи гайката,тя не се върти.
      EXАlfa Romeo 156 1.8ТС 98г.+ кожа МОМО и капли тип ГTA
      Suzuki GSXF600 99г.
      Bravo 1.9 8V Multijet

Comment

Гайката ако не се лъжа май беше квадратна. Подхода ти е правилен. Едно здраво Г шестограм и едно рамо - няма как да не стане
        sigpic
        Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
        Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Хм. При мен гайката си беше обикновена гайка. И от ляво и от дясно

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
            Хм. При мен гайката си беше обикновена гайка. И от ляво и от дясно
            колега гаиката е контрирана

Comment

колега гаиката е контрирана
              Ам не е бе при мен. Нали я развивах. При мен е обикновена гайка/противоразвиваща се. Даже преди 5 мин мих колата и се загледах пак. И си е така.

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                Ам не е бе при мен. Нали я развивах. При мен е обикновена гайка/противоразвиваща се. Даже преди 5 мин мих колата и се загледах пак. И си е така.
                каква е твоита 156 ли?

Comment

каква е твоита 156 ли?
                  Това само с ударна отверка или флекс и нов болт. Какво му мислиш

Comment

Като редактираш правописни грешки и правиш забележки поне ти не ги прави - пише се отвиЯ, развиЯ

Айде стига бе! Верно? Никога не бих се сетил.
                    Last edited by търтей; d.m.y г., 23:23.

Comment

Колега и при мен преди 2 седмици се получи същият проблем.
                      Развиването на болта няма нищо общо с инструмента който изплзваш, просто алуминия се е окислил и няма как да помръдне на място.
                      Първо го отрязах от към главата, опитах се да го избия......
                      После от към гайката пак......
                      След това свалих подкалника, но при мен беше от страната на шофьора и след това махнах маркуча който излиза от интеркулера, така се отваря доста голям мегдан за работа, но за да извадя амортисьора с всичко останало се наложи да развия няколко болта на калника и пак не излиза, но вече можеш да извадиш цялата планка кято е над тампона и е заедно с носача и тогава всичко излиза.
                      Мога да ви кажа само, че остатъка от болта се изби с нагряване и доста бой.
                      Съвета ми е следния, ако не си омаскарил вече болта и си стои на мястото и държи всичко здраво, след като свалиш подкалника, пробвай да махнеш планката която е с носача, смени си го и по обратния ред. Аз малко прибързах с рязането.
                      Аааа и за оправдание, че все пак инструмента ми е средна хубост, от другата страна се разви без проблем. Просто леглото на болта се заобли и не помръдна.
                      УСПЕХ!!!!!! "С талянската инжинерна мисъл"
                      Все пак......КРАСОТАТА ИЗКА ЖЕРТВИ.
                      Last edited by haljscho; d.m.y г., 22:59.
                      sigpic
                      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                      147 JTDm 140-Малката манекенка
                      GT- JTDm 150

Comment

Със 156 съм. Не знам може собственика преди мен да ги е сменял тия болтове. Но пак си бяха с шестограм и гайка от другата страна.

Comment

За да смениш горните носачи не е необходимо да развиваш от там. Сваля се целия макферсон.
                          sigpic Alfasud/156 1.8ex
                          156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
                            За да смениш горните носачи не е необходимо да развиваш от там. Сваля се целия макферсон.
                            аз опитах и нестана,вилката трябва да се избие,дори и да го измъчи да извади всичко заедно,после при монтажа ще е бая трудничко,освен ако не е свалил долния носач.поне така мисля.успех на колегата
                            156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                            147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                            159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

значи имам следниа проблем искам да сменям горните носачи обаче един болт ми се опьва и немога да го отвиа какво ли непробвах и нестава прьсках нагрявах всичко кажете ми даите ми някьв сьвет как мога да го развиа[/

[color="Red"]
                              Хайде да обърнеш малко внимание на правописа!
                              колега ако още е здрав шестограма на винта,отрежи първо гайката и опитай да отвиваш,може и да тръгне,ако не поне ще отлепи от клеясването и ще ти е по-лесно да го избиеш,успех.
                              156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                              147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                              159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Working...
                              X